top of page

Low budget hulp bij herstellen

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

Het herstellen van psychische klachten is al lastig genoeg, maar vaak kost het ook nog veel geld. Therapie bij de GGZ wordt vaak vergoed maar als je extra hulp of ondersteuning wilt dan zijn er vaak kosten. En laat nou niet iedereen een ruime portemonnee hebben. Mensen met psychische klachten zijn soms al lang uit de running. In de ziektewet terecht gekomen of zelfs de bijstand. En dan is elke euro er een teveel. Wij delen hier een aantal tips over hoe je low budget extra hulp kunt vinden.


De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging voor en door mensen met een depressie en hun naasten. Ze hebben diverse support groepen én een digitale community waarbij je anoniem je verhaal kan delen.


Klik hier voor meer informatie.Op verschillende plekken in Nederland zijn er maatschappelijke initiatieven of inloophuizen. In Zeist hebben we bijvoorbeeld Steunpunt GGZ Zeist. Het Steunpunt GGZ Zeist is een onafhankelijke, laagdrempelige organisatie, die cliëntondersteuning biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid, hun omgeving en aan statushouders. Ze hebben elke week spreekuur voor clientenondersteuning en deze is onafhankelijk en kosteloos. Kun jij wel wat hulp gebruiken kijk dan eens bij jou in de buurt of er zo iets bestaat.


Klik hier voor meer informatie over Steunpunt GGZ Zeist.Op Facebook zijn diverse wandelgroepen te vinden. Vind je het fijn om te wandelen of kun je wel wat aanmoediging gebruiken kijk dan eens voor een wandelgroep in de buurt. Wie weet zijn er wel supportgroepen die ook samen wandelen.