top of page

Low budget hulp bij herstellen

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

Het herstellen van psychische klachten is al lastig genoeg, maar vaak kost het ook nog veel geld. Therapie bij de GGZ wordt vaak vergoed maar als je extra hulp of ondersteuning wilt dan zijn er vaak kosten. En laat nou niet iedereen een ruime portemonnee hebben. Mensen met psychische klachten zijn soms al lang uit de running. In de ziektewet terecht gekomen of zelfs de bijstand. En dan is elke euro er een teveel. Wij delen hier een aantal tips over hoe je low budget extra hulp kunt vinden.


De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging voor en door mensen met een depressie en hun naasten. Ze hebben diverse support groepen én een digitale community waarbij je anoniem je verhaal kan delen.
Op verschillende plekken in Nederland zijn er maatschappelijke initiatieven of inloophuizen. In Zeist hebben we bijvoorbeeld Steunpunt GGZ Zeist. Het Steunpunt GGZ Zeist is een onafhankelijke, laagdrempelige organisatie, die cliëntondersteuning biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid, hun omgeving en aan statushouders. Ze hebben elke week spreekuur voor clientenondersteuning en deze is onafhankelijk en kosteloos. Kun jij wel wat hulp gebruiken kijk dan eens bij jou in de buurt of er zo iets bestaat.
Op Facebook zijn diverse wandelgroepen te vinden. Vind je het fijn om te wandelen of kun je wel wat aanmoediging gebruiken kijk dan eens voor een wandelgroep in de buurt. Wie weet zijn er wel supportgroepen die ook samen wandelen.Creatieve zoom

Elke woensdagavond organiseren wij een creatieve zoom. Online samen komen, gezellig kletsen en lekker creatief zijn. Alle vrouwen die samen komen hebben een rugzak en weten hoe moeilijk het leven soms kan zijn. Je bent nooit teveel en als je je hart wilt luchten dan is daar ruimte voor.


Er zijn geen kosten aan verbonden. Wat heb je nodig? Iets creatiefs om te doen en jezelf. That's it! ​ Kopieer onderstaande link en plak deze in je browser en hij opent gelijk de zoomsessie.Inloophuis Zeist

Sindskort heeft onze vestiging in Zeist ook een inloophuis. Elke woensdagmorgen is ons atelier geopend voor iedereen die wel wat gezelschap kan gebruiken, gelijkgestemden wilt ontmoeten, meer wilt weten over onze stichting. Misschien sta je op een GGZ wachtlijst en zoek je een plek waar je in de tussentijd mag komen. Bij ons ben je meer dan welkom.

Elke woensdagmorgen is het atelier geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Ons adres is Huis ter Heideweg 10 in Zeist. We zitten op de 2e verdieping van een groot kantoorpand.Herstelprogramma

Huis van Herstel

En tot slot: ons creatieve herstelprogramma is een hele goede optie. De kosten voor ons programma zijn €500,- voor 12 weken programma. Dit is eventueel in termijnen te betalen. Ontvang je een bijstandsuitkering? De sociale dienst in Zeist vergoed deze kosten. Wellicht kan dat ook in jouw woonplaats. En tot slot: mocht je het echt niet kunnen betalen en er is geen potje waar je steun aan kan vragen? Neem dan contact met ons op. Want geld mag nooit een reden zijn dat je niet bij ons kan starten.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page