top of page

5 selfcare rituelen voor even me-time

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

We horen het maar al te vaak: ik heb geen tijd voor mezelf. Ik wil zo graag even alleen zijn. Wist je dat je met een simpele selfcare ritueel al een fijn momentje voor jezelf kan creëren?

We zetten hier 5 kleine rituelen op een rij!1. Start of eindig de dag met een meditatief moment.


Mediteren kan je al doen vanaf 1 minuut. Eigenlijk is mediteren gewoon even een rustmoment pakken, ademhalen en even bij jezelf komen. Dus start of eindig de dag door heel even op de rand van je bed te gaan zitten. Je voeten plat op de grond. Even een paar keer diep in en uitademen. En neem hier echt even de tijd voor. Om er nog een fijn sausje erover heen te doen, sta eens stil waarvoor je dankbaar bent. Dit kan iets heel kleins of juist iets groots. Dit bij elkaar is echt een fijn momentje wat je jezelf even mag gunnen, al is het maar 5 minuten!2. Lekker even lang douchen


Neem jij wel eens de tijd om wat uitgebreider te douchen? Misschien een muziekje erbij, een kaarsje aan. We get it! Douchen kan soms gewoon teveel zijn, zeker tijdens herstel. En als je bijvoorbeeld een kind hebt rondlopen dan is het helemaal lastig. Maar geloof ons, als je er echt even de tijd voor neemt kan het zo fijn zijn. Was jezelf lekker met die fijne douchegel, luister naar je favo muziek. Ik (Marloes) ga ook gewoon gerust onder de douche zitten. Even alles van me afspoelen. Even helemaal niks moeten. Gun jezelf dat moment even. En als je daar de ruimte voor hebt trakteer jezelf dan eens op een lekkere douchegel.3. Even lekker lummelen.


Doe jij wel eens even helemaal niks? Wist je dat als je veel te druk bent en geen tijd neemt om energie op te doen dat je hoofd overspoeld raakt en je geen ruimte meer hebt voor creatieve gedachten, aan ons vermogen voor nadenken en fantaseren. Kortom geen ruimte voor juist datgene wat ons energie geeft. Leg die telefoon eens aan de kant, pak een lekker kopje thee en ga eens lekker om je heen kijken. Laat alle geluiden tot je komen, en verwonder je wat er in je omgeving is. Even een moment voor jezelf.