top of page

3 ochtend- en avondrituelen om de dag goed te beginnen én te eindigen

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021


Hoe we de dag beginnen vertelt ons zoveel over hoe de dag kan lopen. Een goede start draagt zoveel bij aan een fijnere dag. En dat geldt ook voor het afsluiten van een dag. Sluit je de dag fijn af dan slaap je ook veel fijner in. Hier delen wij onze ochtend- en avondrituelen die ons helpen ons fijner te voelen. Lees je mee?Ochtendrituelen

Stretch Wanneer je uit je bed stapt en een beetje stram bent van het slapen helpt het je lichaam om wakker te worden door je even goed uit te rekken en wat stretch oefeningen te doen. Je zou bijvoorbeeld een zonnegroet kunnen doen.

Mediteer


In de ochtend gaan je gedachten meestal al snel weer rond door je hoofd. Wat maakt dat je snel al meegaat in het ritme van de dag en niet even stil staat bij hoe de dag eruit gaat zien of nog belangrijker hoe jij je wilt voelen. Een korte meditatie helpt je even aarden en terug te brengen naar het nu. Hiervoor heb je natuurlijk diverse apps maar favoriet bij ons zijn de meditaties van House Of Deeprelax of Meditations moments


Maar je kan ook heel goed zelf even een meditatief momentje pakken door rustig te gaan zitten, je ogen te sluiten en je even te focussen op je ademhaling.


Schrijf


En als kers op de taart kun je je ochtendritueel afsluiten met wat schrijven. Schrijf eens op waar je dankbaar voor bent. Hoe je je voelt en hoe jij je wilt voelen gedurende de dag. Schrijf ook op wat jij hier zelf voor kunt doen. En sluit af met waar jij trots op bent.


Zo start je je dag op een positieve manier wat maakt dat je fijner de dag in gaat.


Avondrituelen