top of page

3 ochtend- en avondrituelen om de dag goed te beginnen én te eindigen

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021


Hoe we de dag beginnen vertelt ons zoveel over hoe de dag kan lopen. Een goede start draagt zoveel bij aan een fijnere dag. En dat geldt ook voor het afsluiten van een dag. Sluit je de dag fijn af dan slaap je ook veel fijner in. Hier delen wij onze ochtend- en avondrituelen die ons helpen ons fijner te voelen. Lees je mee?Ochtendrituelen

Stretch Wanneer je uit je bed stapt en een beetje stram bent van het slapen helpt het je lichaam om wakker te worden door je even goed uit te rekken en wat stretch oefeningen te doen. Je zou bijvoorbeeld een zonnegroet kunnen doen.

Mediteer


In de ochtend gaan je gedachten meestal al snel weer rond door je hoofd. Wat maakt dat je snel al meegaat in het ritme van de dag en niet even stil staat bij hoe de dag eruit gaat zien of nog belangrijker hoe jij je wilt voelen. Een korte meditatie helpt je even aarden en terug te brengen naar het nu. Hiervoor heb je natuurlijk diverse apps maar favoriet bij ons zijn de meditaties van House Of Deeprelax of Meditations moments


Maar je kan ook heel goed zelf even een meditatief momentje pakken door rustig te gaan zitten, je ogen te sluiten en je even te focussen op je ademhaling.


Schrijf


En als kers op de taart kun je je ochtendritueel afsluiten met wat schrijven. Schrijf eens op waar je dankbaar voor bent. Hoe je je voelt en hoe jij je wilt voelen gedurende de dag. Schrijf ook op wat jij hier zelf voor kunt doen. En sluit af met waar jij trots op bent.


Zo start je je dag op een positieve manier wat maakt dat je fijner de dag in gaat.


Avondrituelen


Geen tv of telefoon


Een uur voordat je gaat slapen is het heel belangrijk om geen tv of telefoon meer te kijken. Door het blauwe licht wat deze apparaten afgeven kunnen je ogen nog lang "aan" blijven staan wat maakt dat inslapen moeilijk kan zijn. Zet die tv uit en leg je telefoon weg en lees. even een boek. Drink nog rustig een kopje thee of teken lekker even in een kleurboek.

Kom tot rust.


Verzorg je huid


Na een volle dag heb je vaak een vol hoofd en ook je lichaam heeft genoeg voor zijn kiezen gehad. Een heerlijk rustig momentje kan zijn om je gezicht te verzorgen. Maak je gezicht goed schoon met een warme olie en leg er dan een warm handdoekje op. Gebruik gewoon een klein handdoekje die je even nat maakt met warm water. Je legt deze op je gezicht en wanneer de temperatuur lager word haal je hem er weer af. Smeer dan je gezicht lekker in met een crème of olie en masseer deze rustig in. En kom even tot rust met dit korte maar effectieve ritueel.


Mediteer


Ook om de dag af te sluiten is meditatie een heel fijn middel om rustig in te slapen. Dit kun je weer doen met een app, maar ook een fijn ademhalingsritueel werkt hierbij. Ga lekker liggen in een houding die voor jou comfortabel is. Sluit je ogen en haal even 3x diep adem.


Daarna laat je je ademhaling weer rustig worden. Adem rustig door en mochten er gedachten opkomen dan laat je die als wolken in de lucht wegdrijven. Leg daarna beide handen op je hart en bedenk waar je allemaal dankbaar voor bent. Vind je dat lastig? Bedenk dan waar je dankbaar voor wilt zijn. Stil staan bij dankbaarheid zorgt ervoor dat de verbinding tussen hoofd en hart sterker word. En zorgt er voor dat je met een fijner gevoel inslaapt.


Tot zover onze tips. We hopen dat je hier iets aan hebt gehad. Deel gerust jouw tips met ons zodat wij ze weer kunnen delen met onze community.


Wil je naar aanleiding van ons blog contact met ons opnemen vul dan ons contactformulier in.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page